Български език English German

Забавления

reservation@hoteldunav.bg

www.facebook.com/hoteldunav www.facebook.com/hoteldunav

0899 144 425
0895 573 673

АРХИТЕКТУРЕН РЕЗЕРВАТ "РИБАРСКА МАХАЛА", ТУТРАКАН

     На метри от брега на голямата река се намира едно уникално по характера си място и единствен по рода си архитектурен резерват в България – Рибарската махала на Тутракан. Това всъщност е и единственото в страната ни естествено обособило се по поречието на Дунава рибарско селище. Разположено е в североизточната част на града, по протежение на крайбрежната ивица. Архитектурен резерват “Рибарска махала” включва в състава си общо 48 сгради, всяка от които е паметник на културата

АРХИТЕКТУРЕН РЕЗЕРВАТ РИБАРСКА МАХАЛА, ТУТРАКАН АРХИТЕКТУРЕН РЕЗЕРВАТ РИБАРСКА МАХАЛА, ТУТРАКАН АРХИТЕКТУРЕН РЕЗЕРВАТ РИБАРСКА МАХАЛА, ТУТРАКАН

МЕСТНОСТ КАЛИМОК – БРЪШЛЯН

МЕСТНОСТ КАЛИМОК – БРЪШЛЯН

    Идеално място за тихи спокойни разходки сред природата, за наблюдение на интересни мигриращи или зимуващи птици, за риболов или велотуризъм .

МЕСТНОСТ КАЛИМОК – БРЪШЛЯН

Местност “Къмпинга”

    Местност “Къмпинга” е едно от местата, специално създадени от Община Тутракан за отдих на жителите на града, както и за тези от околността. Наоколо всичко е изумрудено зелено и така успокояващо. Живописни дървени мостчета ще ви поведат на разходка из местността. Обширна поляна е идеалното място за забавни игри на деца и възрастни. Има чешма, малък декоративен водопад, иззидано барбекю, както и беседка, в която да се подкрепите с приготвените вкусотии. А на най-палавите и щури хлапета сигурно ще им хареса катеренето до къщичката на Баба Яга.

Местност Къмпинга

“Стената”

    „Стената“ е оценена от международната природозащитна организация BirdLife International като значимо място за опазване на птиците. Причината е, че тук се намира най-голямата колония на пчелояди у нас, заради което е включена в програма Натура 2000. А представителите на тази птица – лат. Merops apiaster, предпочитат да гнездят именно в меки льосови почви, като тази на "Стената", в които лесно изкопават тунели, дълги повече от метър, за да мътят в тях.

Стената
Хотел Дунав (c) 2016 0899 144 425; 0895 573 673 www.facebook.com/hoteldunav